Zur alten Linde

Zur alten Linde ligt in de Belgische Eifel aan de voet van de Hoge Venen en de Ardennen. Hoewel oost gelegen, spreekt men toch van het “groene hart” van België. De mensen hier spreken Duits en zijn uitermate vriendelijk en gastvrij.

De karakteristieke vakantiewoning is een deel van een oude Ardeense boerderij. Het is verbouwd tot een modern comfortabel verblijf met respect voor het oude karakter. De geheel eigen sfeer maakt dat u zich er meteen thuis voelt. Het biedt plaats voor 4-5 personen.

  • romantisch slapen op de loft

Zur alten Linde ligt in de Oostkantons van België op 500 m. hoogte. De landelijke natuur laat niets te wensen over. Onze “achtertuin” is beschermd natuurgebied waar de Amblève doorheen stroomt. Er is een schat aan vogels te zien, zoals de rode wouw die hier broedt en de kraanvogels die overvliegen. Voor vogelaars en fotografen is er een rustig spotplekje achter in de tuin om de vogels te observeren.

De omgeving biedt vele mogelijkheden voor wandelen, fietsen, mountainbiken, water- en wintersport. Op loopafstand (1km) van ons huis kunt u aansluiten op het fiets- en wandelroutenetwerk op de voormalige spoorbaan (Ravel). Deze Vennbahn is goed en veilig bereikbaar en loopt van Aken naar Luxemburg. Op korte afstand zijn fietsen en E-bikes te huur.

Voor uitstapjes in de omgeving kunt u terecht in de vele gezellige dorpjes, rommelmarkten en musea.Er zijn tal van musea over de geschiedenis van dit gebied, o.a. Signal de Botrange, een natuurhistorisch museum, en Baugnez over de slag om de Ardennen. Op gastronomisch gebied zijn er vele mogelijkheden, van wild in de herfst tot sterrenrestaurants. Luxemburg en Duitsland liggen in de buurt.

Formule I in Spa Francorchamps is vanuit ons huis snel bereikbaar.

Wij, Marion en Jeroen, staan voor gastvrijheid en willen u graag een welkomsgevoel geven. We verheugen ons om u te ontvangen.

Marion en Jeroen Dijsselbloem – Aben
Lindenallee 28
4770 Deidenberg, Amel
België

tel: +32 80 571592

info@zuraltenlinde.be

website: www.zuraltenlinde.be