Retiro no Rio ligt in het midden van Portugal, in het natuurgebied van de Mondego Vallei, direct aan de rivier de Mondego. Hier vindt u rust, ruimte en gastvrijheid. Aan het privé rivierstrandje is het heerlijk toeven. De rivier is veilig zwemwater en er staan kano’s, kayaks en waterfietsen ter beschikking. Ook kunt u een hengeltje uitgooien, er zit volop vis in de rivier! Daarnaast zijn er uitdagende wandelingen en fietstochten te maken. U kunt natuurlijk ook heerlijk ontspannen in en aan het zoutwater zwembad.

Alle accommodaties bevinden zich op de begane grond. u heeft de keuze uit 2 tweekamer appartementen, 1 ruime studio, een familiekamer en een romantisch granieten éénkamer huisje op basis van B&B en 2 ruime en moderne caravans, evt. met bijzettent voor de kinderen. Alle accommodaties, met uitzondering van de familiekamer, beschikken over een ruim terras met rivierzicht.

Op verzoek verzorgen wij voor u een uitgebreid ontbijt of een table d’hôte, een gezellige bbq of een Portugese avond. Koken is een van onze passies en we gebruiken zoveel mogelijk lokale producten en groenten uit eigen tuin.

De streek staat bekend om zijn olijfolie, kaas en gedroogde ham en worst. Er zijn verschillende weekmarkten, jaarlijkse kaasmarkten en in de zomer heeft elk dorp zijn eigen jaarfeest meestal ter ere van een beschermheilige. De grotere steden zoals Coimbra, Viseu en Aveiro zijn binnen het uur te bereiken. Ook de natuurparken Caramulo, Serra da Estrela en Buçaco National Park zijn binnen het uur aan te rijden.

Wij heten u van harte welkom bij Retiro no Rio!

Ruurd Veenstra en Elena Lopez
00351 – 235 466 131 / 966 165 688
retironorio@gmail.com
Website www.retironorio.com