Ädelfors Stuga, vakantie direct aan de rivier te midden van vele meertjes en bossen… In een echt Zweeds vakantiehuis!

Onze 3 vakantiehuisjes zijn gezellig ingericht en hebben een houten terras met mooie tuinmeubels. De Skogstuga en de Husarstuga hebben een gezellige houtkachel. De bedden zijn prima en er is gratis WIFI. De rivier is direct voor de deur en er zijn veel meertjes en bossen rondom Ädelfors. Wandelen, zwemmen, fietsen, vissen,… Genoeg te doen in de prachtige natuur van Småland.


Tevens te huur

  • een vissersboot
  • een kano

Ädelfors is het Klondike van Zweden! Letterlijk en figuurlijk een “gouden plekje” dat is Ädelfors. Hier werd het eerste goud in Zweden gevonden. Nog steeds kan goud gewassen worden in de glasheldere rivier de Emån.

Alledrie de vakantiehuisje liggen op het landgoed van het Disponenthus. Het Disponenthus werd in 1730 gebouwd door de eigenaar van de Goudgroeve. De rijke geschiedenis en de fraaie ligging van Ädelfors stimuleert de fantasie en geeft uw vakantie een gouden randje. De goudwasplek en het ”Gruv en Mineral Museum” is een bezoekje waard.
De vele meertjes rondom Ädelfors nodigen uit tot een frisse duik en een goede visvangst.
Boodschappen doen, gezellig winkelen en dinsdag naar de markt in Vetlanda, de dichtstbijzijnde stad op ca 16 km vanaf Ädelfors.

Avontuur, inspiratie en natuur beleven in en rondom Ädelfors! Een kanotour op de Emån en door vele meertjes is een onbeschrijfelijke belevenis voor jong en oud. Mooie picknickplekjes en strandjes laten u genieten van de rust en de geuren en kleuren van de overweldigende natuur. Ook een mountainbike- of wandel tour door de bossen kunnen we aanbevelen.
Fietsen en wandelen door spannende ravijnen, langs geheime bos meertjes en pittoreske dorpjes.

Anita Hazekamp Tress
Ädelfors  Stuga
Malmvägen 1
Ädelfors
57015 Holsbybrunn
Zweden
anita@adelfors.com
Website www.adelfors.com